Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Pattanások, zsíros bőr és megannyi baj ellenszere
A dió olyan univerzális csodanövény, amit tényleg számtalan módon be lehet vetni az egészség érdekében, még akkor is, ha eszed ágában nincs megenni.

Mivel a diót eddig csak önmagában, nassként fogyasztottam, úgy gondoltam, ha valami ennyire sokoldalú, akkor ideje kihasználni egy kicsit. November elején arról már erősen lecsúsztam, hogy zöld diót gyűjtsek, de akadt még egy-két zöld levél, amit megmentettem, hogy aztán leszárítsam.

Ez sem különösebb előtanulmányt, sem speciális eszközöket nem igényel, egyszerűen csak egy jól szellőző, száraz helyen – leginkább szekrények vagy könyvespolcok tetején, de pormentes környezetben – egymás mellé rakosgatva addig kell magukra hagyni őket, amíg zörgőssé nem válnak, de fontos, hogy a zöld színt továbbra is megtartsák. Körülbelül 1 hét alatt megértek a levelek a "pusztulásra".

Így csináld!

Kiválasztottam 4-5 szép példányt és nyakon öntöttem 3 dl forró vízzel, mintha csak teát készítenék. Miután kihűlt, leszűrtem és egy jól záródó üvegbe töltöttem, majd hidegre tettem. A tesztelésre esténként 1 héten át került sor. Egy tiszta pamut kozmetikai korongot mártottam a teába és egyszerűen a bőrömbe pamacsoltam.

A hideg hatására egyébként is felfrissült volna az arcom, de a levélből kivont anyagoknak hála olyan összehúzó hatást tapasztaltam, amit korábban jónéhány nevesnek ítélt terméknél sem. A zsíros bőr és a pattanások igazi ellensége lehet egy ilyen kúra, de fontos az arany középút, így a legjobb, ha árgus szemekkel figyeled bőröd reakcióját, hiszen nincs egy kaptafarára készült recept, ami mindenkinek beválik.

Ezért jó

Azon kívül, hogy a diófa tulajdonosok gyakorta bosszankodnak, hogy a legtöbb növény sírva menekül még az árnyéka alól is, igazán hálásak lehetnek a cserébe kapott rengeteg jóért. Persze kozmetikai teljesítménye sem elhanyagolható, hiszen cserzőanyag tartalma remekül összehúzza a tág pórusokat, mindazonáltal baktérium és gombaölő hatása sem mellékes. Ami viszont igazán figyelemre méltó, hogy tumorellenes hatása egereken már szép eredményeket ért el.
Számos biotermék alapanyaga a dió, akár zöld termése, akár szárított levele emésztési problémákat és ismeretlen eredetű panaszokat orvosolhat kitartó fogyasztás esetén.Vannak dolgok amiket nem azért iszunk – mint például az alkohol – mert finomak, hanem mert áldásos hatásaira ácsingózunk. Ha a hétköznapi hajtás után szívesen rúgod ki a ház oldalát, a dió jó barátod lehet belsőleg is, csak hajtsd fel gyorsan!
 

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.