Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Házilag elkészíthető, természetes arctisztító maszk szénből
Egyre többször használják az aktív szenet kozmetikai szerekben, hiszen kivételes tisztító hatása segít, hogy a bőr valóban fellélegezzen.

Az orvosi szénről általában rögtön a gyomorbántalmak jutnak eszünkbe, hiszen segítségével kellemetlen hascsikarástól és felfúvódástól szabadulhatunk meg. Mindezt úgy éri el, hogy magához vonzza és megköti a belekben található toxinokat. A háború idején a légszűrő maszkokban is alkalmazták, hogy megvédjék a katonákat a mérges gázok hatásaitól, valamint vízszűrő berendezésekben is használható, mivel tisztít és szagtalanít.

Belső felhasználása előtt érdemes konzultálni a kezelőorvosunkkal, hiszen bizonyos gyógyszerek hatónanyagait semlegesítheti, illetve alkalmazása idején kerülni kell a tejtermékek fogyasztását, mivel azok csökkenhetik, illetve kiolthatják az aktív szén méregtelenítő hatását.

Csodát tehet a bőrrel

Nemcsak belsőleg, de külsőleg is ajánlják felhasználást rovarcsípésekre, kiütésekre, kígyómarások esetén pedig akár életmentő is lehet.
Nem csoda, hogy a kozmetikai ipar is felfedezte és alkalmazza termékeiben ezt a hatóanyagot.
Aki azonban nem szeretné vegyszerekkel vagy fájdalmas és költséges eljárásokkal szépíteni a bőrét, mindenképpen tegyen egy próbát az otthon is elkészíthető aktív szenes arcmaszkkal.

Csupán néhány filléres hozzávaló szükséges a maszk kikeveréséhez, de a szén önmagában is alkalmazható annyi vízzel elkeverve, hogy könnyen kenhető, paszta állagú legyen a végeredmény.
Ha szeretnél, tehetsz hozzá egy kevés mézet, vagy aloe vera gélt, melyek segítenek a gyulladás mérséklésében, de akár finom sóval is társíthatod, így enyhe radírozó hatással is felvértezheted a keveréket.

2-3 tablettát törj össze egy tiszta tálban és adagold hozzá a vizet, illetve a többi hozzávalót, majd keverd addig, amíg teljesen egységes nem lesz a massza. Majd vidd fel a koromfekete maszkot az arcodra is pihenj vele 20-25 percet. Ezt követően bő langyos vízzel öblítsd át a bőröd, amíg teljesen megtisztul. Ha szükségesnek érzed, a művelet után használhatsz természetes összetételű hidratálót is.

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.