Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Mi az a bioparfüm és miért különleges?
Az illatok körülvesznek minket, befolyásolják hangulatunkat, olyannyira részei az életünknek, mint a belélegzett levegő. A természetes illatok képesek a mentális gyógyulást is elősegíteni, míg mesterséges társaik rengeteg veszélyt hordozhatnak magukban. A parfümöket, a testápolókat, samponokat és a legkülönfélébb kozmetikai termékeket ezért érdemes nagy körültekintéssel kiválasztani.

Néhány éve még jómagam is nagy parfümvásárló voltam, amikor egyszer csak rendszeres migrénes rohamok jelentkeztek – később kiderült, hogy a parfümben található valamely összetevő váltotta ki az erős fejfájást. Ezt más termékeknél is tapasztaltam és rájöttem, hogy egyfajta illatallergiám van, mely fejfájás és akár hányinger formájában is jelentkezhet.

Miből készülnek?

A mesterséges illatokról nemcsak abban az esetben érdemes lemondani, ha az ember ilyen allergiával küzd, ugyanis észrevétlenül is okozhatnak kellemetlenséget ezek a szerek. A szintetikus pézsmaolaj – mely rengeteg parfümben megtalálható - például megzavarhatja a hormonrendszer természetes működését és befolyásolja az ösztrogén- valamint a tesztoszteron-háztartást. Sajnos gyakran az is előfordul, hogy ugyan természetes illatanyagokat használ a kozmetikai ipar, de ezek az anyagok állati eredetűek, melyekhez sokszor kegyetlen kínzások árán jutnak felhasználói.

A luxusparfümökben használt ámbrát például bálna bélből, a cibetet – mely szintén fixáló szerepet tölt be – a cibetmacska mirigyeiből nyerik, nagy fájdalmat okozva ezzel az állatnak. Mivel nem vagyok a véres elrettentés híve, ezért nem sorolom tovább, de ha kíváncsi vagy, kattints ide.

BioMisszió tipp: Az illatosítók és a légfrissítők is okozhatnak panaszokat: légzési problémát, allergiát, migrént és rossz közérzetet, ezért érdemes tesztelni, nem szerepelnek-e a kiváltó okok között.

Egy egészséges, illatos alternatíva

A jó hír – nekem is -, hogy nem kell lemondanunk az illatokról. Sőt! Ma már léteznek olyan bioparfümök, amelyek természetes, tiszta összetevőket tartalmaznak, ráadásul kiegyensúlyozó, harmonizáló és energetizáló hatásukkal elvezetnek a jó közérzethez. Ezek a parfümök nem tartalmaznak ftalátokat, mesterséges színezéket és illatanyagokat, valamint vegyi anyagokat.

Ha nem szeretnél egy egész üvegre beruházni és inkább csak ismerkednél a természetes illatokkal, válassz kis kiszerelésű üvegcséket. Ilyen például az Acorelle minta szett, melyben 9 db mini parfümöt találsz 3300 forintért. Az energetizáló, kiegyensúlyozó és megnyugtató hatású illatok közül mindegyikből hármat találsz a dobozban.
 

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.