Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Miért jó porral hajat mosni?
Miután többször tapasztaltam allergiás reakciót egy-egy sampon használata során, elhatároztam, hogy nekivágok egy izgalmas kísérletnek.

A hajamra mindig is háklis voltam, nem elég, ha a sampon nem tartalmaz semmilyen káros összetevőt, de legyen tőle jó tartása, illata a hajnak, plusz lehetőleg kímélje a fejbőrt és serkentse a haj egészséges növekedését.

A ricinusolajos őrület így engem is magával rántott, heti 2-3-szor biztosan turbános fejjel dunsztolódtam a kanapén néhány órát. Bár ez a fajta hajtáplálás tényleg beválik - mert valóban csillogó és selymes a végeredmény -, rettentő nehéz kimosni a hajból, de a cél érdekében igazán ki lehet bírni. A tincsek erősítéséhez ennyi bőven elég, de a hajmosás kérdését ez sajnos nem oldja meg.

Próbáltam jónéhány bio-nak nevezett sampont, melyek közül egy csalán-kivonatos hozta minden tekintetben azt az eredményt, amit szerettem volna, viszont az árával kevésbé voltam kibékülve, mivel egy 150 ml-es flakonért nagyjából 2000 forintot kérnek, ami hosszú haj esetén nem igazán kiadós.

Port a hajra?

Némi kutakodás után találtam egy Shikakai pornak nevezett anyagot – elsőre a nevéből persze rögtön az Ace Ventura ominózus jelenete ugrott be – melynek 100 gr-jáért 1350 forintot fizettem. Ezt a port ugyanúgy használják hajmosáshoz és mosáshoz is, mint a mosódió héját.

A forgalmazó oldalán azt ígérik, hogy megszünteti a fejbőr viszketését, a korpát és ezzel egyidejűleg selymesen csillogóvá varázsolja a hajat, mindezt az optimális pH biztosításával.
Nagyjából 2 púpozott evőkanálnyi port kevertem össze annyi forró vízzel, hogy pasztás állagot kapjak, amit könnyedén el tudok oszlatni. Már előre felkészültem rá, hogy a samponnál megszokott habosodás ezúttal elmarad, mégis nagyon furcsa érzés volt, hogy a masszírozás ellenére látszólag nem történik semmi. Néhány perc elteltével alaposan leöblítettem, majd a szokásos módon megszárítottam. Az eredmény rendkívül dús, fényes, viszont kissé furcsa tapintású haj lett. Azért érdemes kísérletezni vele.
 

Címkék:
biocicoma, haj
Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.