Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Íme a kókuszgolyó extracsokis, egészséges változata
Mikor az ember megkíván egy kis édességet, általában törekszik arra, hogy a vágy és a beteljesülés között lehetőleg minél kevesebb idő teljen el. Persze az sem lenne rossz, ha az a bizonyos áhított csemege az egészségünkre és a vonalainkra is jótékony hatással lenne. Mindez néhány hozzávalóból, sütés nélkül és pár perc alatt kivitelezhető otthon is.

A legtöbb hagyományos nyers édesség általában már eleve valamilyen késztermék– például kekszféleség – hozzáadásával készül, így óhatatlanul kerül bele cukor és persze felesleges adalékanyagok is, amikre az íz és az egészség szempontjából egyáltalán nincs szükségünk.
Nyers és ínycsiklandó desszert azonban készülhet néhány igazán egészséges alapanyagból, cukor, ízfokozók és tartósítószerek nélkül is.

Az egészséges kókuszgolyó alapját a zabkorpa képezi, ez szívja magába a többi hozzávaló zamatát és adja meg az elkészült massza szilárdságát. A zabkorpa egészségvédő tulajdonsága rostanyagában rejlik. A vízben nem oldódó rost magába szívja a belekben található vizet, így növelve az elfogyasztott táplálékok tömegét serkenti az emésztést, míg az oldódó rostanyagok a koleszterin kivezetését segítik a szervezetből. Mindemellett értékes tápanyagokban, fehérjékben gazdag, védi a gyomor és a bél nyálkahártyáját. Ahhoz, hogy igazán kifejthesse jótékony hatását, a nassolás során se feledkezz meg a megfelelő folyadékbevitelről – lehetőleg víz formájában.

Az édesség jellegzetesen csokis ízét a tiszta kakaó adja, mely jótékony flavonoidokban gazdag és az immunrendszerre valamint az érrendszerre is jó hatással lehet.

Ezekre lesz szükséged:

- kb. 30 gr kókuszreszelék
- 250 gr zabkorpa
- 20 gr darált mandula (opcionális, csak finomabb lesz tőle)
- 2-4 evőkanál méz (attól függ, mennyire szereted édesen)
- 1,5 dl kókusztej vagy valamilyen növényi tej (ennek mennyisége határozza meg, mennyire áll össze a keverék)
- 3 púpozott evőkanál holland kakaópor
- 3-4 csavarás őrölt vanília

Így készül:

A száraz hozzávalókat mérd ki egy tálba, majd add hozzá a mézet és kezdd el összedolgozni egy pici tejjel vegyítve. Addig adagold a tejet, amíg a hozzávalók szépen összeállnak és sikerül apró golyókat formálnod belőle anélkül, hogy a fele a kezedhez ragadna. Ezután nincs más dolgod, mint a golyókat kókuszreszelékben megfürdetni és már tálalhatod is. A golyók bundája bármilyen tetszés szerinti olajos mag őrlemény lehet, például darált mandula, mogyoró vagy akár dió is. Ebből a mennyiségből körülbelül 20 db közepes nagyságú süti készült.
 

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.