Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Ananászos-narancsos reggeli ébresztő
A gyümölcsökből készített turmixok végtelen variációkban készíthetők és alapját képezhetik a tökéletes, egészséges reggelinek. Az ananászos-narancsos ízkombinációt egyszerűen lehetetlen megunni.

Amikor éppen nincs ötletem, hogy mit egyek reggelire, ami tápláló, egészséges és finom, akkor általában valamilyen gyümölcsös turmixot készítek. Ebben az a jó, hogy számtalan ízvariáció létezik és mindig fel lehet dobni az egészet valami pikáns hozzávalóval. Friss gyümölcsökből a legtökéletesebb, de télen a fagyasztott is megteszi.

Két személyre körülbelül 500 grammot használok fel. Hideg időben a szilva és a déligyümölcsök jöhetnek szóba, melyek közül az ananász nagyon jó barátságban van a naranccsal.

Vegyél egy szép érett ananászt, ha nagyon zöld az sem baj, mert néhány nap alatt magától is beérik. Szükséged lesz két szép narancsra, egy ujjnyi vastagságú gyömbérdarabra, egy csöppnyi citromlére és egy kiskanál mézre, amitől az egész hihetetlenül selymes ízű lesz. Csupán kevés vizet használok – körülbelül 1 dl-ert -, hogy ne higítsam fel túlságosan, de a turmixgép már boldoguljon vele.

Jónéhány éve, amikor először pucoltam ananászt, azt gondoltam, ez biztosan nagy szaktudást igénylő folyamat, de igazából nagyonis egyszerű. Egy nagy, éles késsel levágom az ananász tetejét majd az alját és talpra állítom, ezután az oldalait kezdem fentről lefelé megtisztítani egy határozott mozdulattal, míg körbe nem érek. Ha a közepe nagyon fás lenne, távolítsd el. Ha nem szeretnél sok veszteséggel számolni, az alábbi videó hasznos lehet számodra:

Miután a hámozással kész vagy, csak bele kell dobálni a turmixgépbe az összes hozzávalót és néhány percig rá bízni a munkát.

Egy pici plusz ízt egy marék szeletelt mandulával csempészhetsz bele, amitől szerintem még különlegesebb lesz, de anélkül sem fogsz csalódni ebben az ínycsiklandó vitaminbombában.

Amire jó

A rengeteg vitamin – A, C, B – és folsav mellett vasat és kálciumot is tartalmaz, az egyik legegészségesebb gyümölcs, mely bátran használható emésztési panaszok esetén, mivel segít egyensúlyban tartani a vér sav-lúg arányát. A benne található bromelin nevű enzimnek köszönhetően az egészséges diéta részét képezi, mivel meggyorsítja a fehérjék lebomlását.
 

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.