Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Az egészséges fogak nemcsak a jó fogkefén, fogkrémen és a helyes fogmosási technikán múlnak
A fogszuvasodás ma már népbetegségnek számít, de kis odafigyeléssel sokáig megőrizheted fogaid egészségét.

A legtöbb betegség megelőzhető egészséges és változatos táplálkozással és rendszeres testmozgással, valamint kiegyensúlyozott, boldog életvitellel.

Persze nem minden élethelyzetben tudunk felhőtlenül boldogok lenni, de amit lehet, érdemes megtenni az egészség megőrzése érdekében. Fogainkra egy életen át szükségünk van, és nemcsak esztétikai szempontból.

A cukorfogyasztás káros hatásai már régóta bizonyítottak, egy friss svéd kutatás szerint pedig a túlzott tejfogyasztás sem hat kedvezően a csontokra. Helyette inkább erjesztett tejtermékek - joghurt, kefír, sajt - fogyasztását javasolják.

Csak óvatosan a kapszulákkal

Akárcsak a test többi funkciójához, a fogak megfelelő állapotának megőrzéséhez is számos ásványi anyag és vitamin szükségeltetik. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy alapos tájékozódás nélkül vesznek magukhoz különböző készítményeket, a várt hatás azonban mégis elmarad.

Ennek oka lehet az is, hogy a szervetlen anyagokat tartalmazó készítmények nem hasznosulnak olyan mértékben, mint a szerves társaik - rosszabb esetben még nem kívánt kellemetlenségeket és lerakódásokat is okozhatnak. Érdemes tehát körültekintően megválogatni a táplálékkiegészítőket. Amit a fogaidért tehetsz a rendszeres szűrésen és fogkőtelenítésen túl, hogy A-, C-, D-, K-vitaminhoz juttatod a szervezeted a lehető legtermészetesebb formában - gyümölcsök, zöldségek, halfélék fogyasztásával.

A fogbarát zsálya

A zsálya már régóta ismeretes, mint a fogászatban leggyakrabban alkalmazott gyógynövény, ezt a címet pedig a következő tulajdonságainak köszönheti:

- Gyulladáscsökkentő.
- Fertőtlenítő.
- Csökkenti a fogínygyulladást.
- Megszűnteti a herpeszt és az aphtát.
- Antiszeptikus hatása leszámol a kellemetlen leheletet okozó baktériumokkal.

A zsályakivonatot is tartalmazó fogkrémekkel elejét veheted a bajoknak. A zsályából készült főzettel napi 3-szor érdemes öblögetni és a kellemetlen panaszok hamar enyhülni fognak.

A cikkben szereplő információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi véleményt. Ha beteg vagy, fordulj szakemberhez problémáddal.

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.