Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
A rendszeres mozgás nem váltható ki egészséges táplálkozással
A mozgás kulcsfontosságú és nélkülözhetetlen a jó egészséghez, főként azok a tornák hatékonyak, melyek a gerinc rugalmasságát, fittségét segítik elő. Lényeges szempont az is, hogy élvezd azt a sportot, melyet űzöl.

Ha figyelsz arra, mit eszel, az már egy plusz pont, viszont nem elégedhetsz meg ennyivel, hiszen - főként, ha ülő munkát végzel és sokat vagy zárt térben - heti 2-3 alkalommal mindenképpen szabadulj ki a jó levegőre és mozogj egy nagyot. Ha semmilyen sport nem vonz igazán, már azzal is eredményt érhetsz el, ha sétálsz, hiszen az izmaid ilyenkor is dolgoznak és a friss levegő a mozgással kombinálva nagyszerű hatást gyakorol a nyirokkeringésre, a közérzetre és úgy összességében az egész testre.

Mivel a gerincnek meghatározó szerepe van a belső szervek működésére, ezért a legjobb választás a gerinctorna vagy gerincjóga, mellyel növelheted gerinced rugalmasságát és elmúlnak a kellemetlen feszülések, ropogások és az a bizonyos “homok érzés” a nyakcsigolyák között.

Válassz olyan mozgásformát, amit szeretsz

A Callanetics jóga hasznos lehet számodra, ha nem szeretnél edzőteremben izzadni és a célod elsősorban az egészség és nem az izomépítés. Egyébként a torna kellemes mellékhatása, hogy az izmok sokkal tónusosabbá válnak és az egész test a feszes lesz, valamint energiával teli.

Alkalmanként érdemes felkeresni egy csontkovácsot is, hiszen a gerincünket a mai körülmények között akár extrém terhelésnek is kitehetjük - például magassarkú cipőkkel, nehéz csomagok cipelésével, erős fizikai munkával vagy akár folyamatos üléssel, állással is. A gerincnek ebben a helyzetben rugalmasnak és a szilárdnak is kell lennie egyszerre.
A különböző fájdalmak, zsibbadások és becsípődések általában azt jelzik, hogy valami nincs a helyén. Gyakran előfordul, hogy egy bizonyos izomcsoport kénytelen átvenni a tartó funkció oroszlánrészét a sérült területtől, ami szintén kellemetlen feszüléssel járhat.

A sport mellett tehát a gerinctorna, a jóga, a masszázs és a gerincgyógyászat is kockázatok és kellemetlen mellékhatások nélkül alkalmazható, annak érdekében, hogy energikus és kiegyensúlyozott legyél testileg és persze lelkileg is, hiszen egyik sem létezik a másik nélkül.

Címkék:
betegség, egészség
Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.