Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Ha az étel gyógyíthat, akkor képes megbetegíteni is?
Egyre több a táplálékallergiás és táplálékintoleranciában szenvedő ember, ami önmagában nem betegség, viszont számtalan rejtett ok húzódhat meg a háttérben, a tünetek pedig ugyancsak változatosak lehetnek.

Mivel nálam is felvetődött a gluténérzékenység gyanúja, így elkezdtem kutakodni, mi válthatja ki ezt a fajta intoleranciát és vajon tényleg egy életen át kell tartani a szigorú diétát, mert nem lehet kigyógyulni belőle?

A döbbenet csak azután következik, amikor valaki tudatosan kezd el várásolni és figyeli minden egyes termék hátoldalán, hogy mik is az összetevők. A gluténérzékenyeknek orvosi javaslatra kerülni kell mindent, amiben a kalászosok - búza, tönkölybúza, árpa, rozs - előfordulhatnak, akár csak nyomokban is.

Ez pedig nemcsak a pékárukra vonatkozik, hanem például szószokra, csokoládéra, tésztafélékre, gabonapehelyre, húsárukra és számos késztermékre, amiket egyébként sem javallott fogyasztani a rengeteg adalékanyag miatt.

A gluténérzékenység gyógyítható?

Fontos megkülönböztetni az allergiát az intoleranciától vagy érzékenységtől, ugyanis előbbi esetben a szervezet hevesen és azonnal reagál az allergén ételekre - mint amilyen például a dió vagy a mogyoró lehet - utóbbi fennállása esetén pedig a szervezet akár évekig is elszenvedi különösebb súlyos reakció nélkül a bevitt táplálék jelenlétét.

Ha minden leleted negatív, ám a panaszaid mégsem szűnnek, érdemes fontolóra venni egy táplálékallergia teszt elvégzését.

Az alábbi videóból sokminden kiderül a gluténérzékenységről és a gyógyulás lehetőségeiről:

A gluténérzékenyek az alábbi tüneteket észlelhetik magukon:

- állandó fáradékonyság, szédülés, erőtlenség
- különféle bőrtünetek (bőrgyulladás, viszketés, hólyagok)
- hasmenés, székrekedés
- émelygés, hányás
- feledékenység
- migrén
- depresszió
- pszichés tünetek
- vérszegénység és vitaminhiányok

Ha a fenti tüneteket tapasztalod magadon, ne kezdj hirtelen gluténmentes diétába, hanem mindenképpen kérj orvosi vizsgálatot és az eredmény tükrében véleményt a kezelés módját és a gyógyulás lehetőségeit illetően.

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.