Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Színtiszta egészség egy kádnyi vízben feloldva
Manapság, amikor egyre nehezebb nyugalomra lelni a rohanásban, jól jöhet egy hétköznapi praktika, ami nemcsak az elmének, de a testnek is segít a tisztulásban és a feltöltődésben.

Számos módja van annak, hogy ki, hogyan találja meg ezeket a módszereket, de abban valószínűleg a legtöbbünk egyetértően bólogat, hogy egy megnyugtató kádas fürdőzés a nap végén sokat segíthet a stresszűzésben. A víz már önmagában jótékonyan hat a testre, de ha a vizes ejtőzést egy kis gyógynövényes-sós adalékkal is megspékeled, a bőröd puhaságán kívül a keverék gyógyhatását is élvezheted. Nem beszélve a különleges illatról, melynek aromaterápiás hatása garantálja a tökéletes ellazulást.

Az orrodban található szaglóhám sejtek, idegsejtek, melyeknek különlegessége, hogy itt van az emberi test egyetlen olyan pontja, ahol a központi idegrendszer közvetlenül érintkezik a külvilággal.

Vizsgálatok bizonyítják hatékonyságát

Amit én személyesen is leteszteltem az a parajdi só gyógynövényekkel elegyített változata. A parajdi sós-vizes terápia hatásait 1974-2005 között 2000 páciensen vizsgálták, valóban lenyűgöző eredményekkel.

A pikkelysömör, pattanások és egyéb bőrbetegségek esetén 80% feletti volt a gyógyulási arány, de nagyon szép javulást értek el ízületi problémák, ficamok és csontritkulás gyógyításában is. Nőgyógyászati panaszokkal küzdők is beiktathatják a terápiába, mint alternatív, kiegészítő gyógymód, hiszen akut méh- és petefészek gyulladásnál is segített 77%-ban, illetve még frigiditás és impotencia kezelésére is használták 54%-os eredménnyel. (A kutatás információit az alábbi forrásból vettem.)

Egyszerű szépségtipp

A sokoldalú gyógyító tulajdonságai közül én elsősorban a bőrömre gyakorolt hatását figyeltem. Ez a fajta fürdőzés egyáltalán nem azt az eredményt nyújtja, mint amit elsőre gondol az ember, hiszen picit sem szárít, sőt. Hihetetlenül puha, sima, hidratált és nyugodt lesz tőle a bőr és a testápoló használatát is elfelejtheted.

Mint minden terápiánál, ebben az esetben is fontos, hogy betartsuk a javaslatokat, hiszen így érhető el a legtökéletesebb eredmény. A fürdőzésre szánj legalább 20-30 minőségi percet, amikor semmi nem zavar meg a pihenésben. A víz hőmérséklete legyen kellemes, de ne túl meleg. Nagyon lényeges, hogy ne használj se tusfürdőt, se szappant a sós fürdőzés során, és ha végeztél csupán itasd fel finoman a bőrödön maradt cseppeket.

Ha otthon gyógyítanád magad kiegészítésként, mindenképpen konzultálj kezelőorvosoddal, de ha nincsenek súlyos panaszaid, bátran bevetheted a fürdőszobában. Szerencsére az ára is egészen baráti, bár problémától függően változik a felhasználandó mennyiség is. Nekem 1 kg-os kiszerelést 650 forintért sikerült beszerezni eredeti forrásból.
 

Címkék:
biocicoma, bőr, egészség
Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.