Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
A mindenre jó csodagyökér - De hogyan is használd?
A legtöbb írás a gyömbérrel kapcsolatban potencianövelő, vágykeltő hatásától harsog. Bizonyosan van benne igazság, hiszen a növényben található aromaolajok fokozzák a vérkeringést.

Tulajdonképpen annyi féle gyógyhatást tulajdonítanak neki, hogy már-már gyanús, de mivel személyesen is próbára tettem, talán megérdemli a neki szentelt bizalmat.

Kezdődő torokfájásommal egy éjszaka alatt leszámolt, pedig erősen úgy festett, hogy ágynak dőlök. Én ilyen esetben mindig ezt a receptet alkalmazom, eleddig 100%-os hatékonysági rátával. Egy körülbelül 4 centis gyökérdarabkát alaposan megmosok és hámozás nélkül lereszelem, majd némi méz, citromlé és egy tetszőleges teafű társaságában nyakon öntöm 3 deci forró vízzel. Körülbelül 10 perc és kiáznak a szervezet számára örömteli anyagok. A csésze alján maradt darabkákat pedig kötelező elrágcsálni az igazán makacs bacik távozása érdekében. A mentolos gyógycukorkák és mindenízű tabletták a nyomába se érnek.

Egy másik gyömbéres találkozásom egy mongol orvosnál történt, aki házi feladatnak adta, hogy minden este, lefekvés előtt addig dörzsöljem a gyulladt szervek feletti bőrt, amíg piros nem lesz. Elsőre kicsikét furcsának tűnt az utasítás, de határozott javulást tapasztaltam 1 hét után.

Ezt tudja

Gyulladáscsökkentő és görcsoldó, segíti az emésztést, bevethető a narancsbőr ellen is, megszűnteti a hányingert és az émelygést, de várandósság esetén érdemes orvossal vagy természetgyógyásszal konzultálni egyéb hatásairól.
Influenza-szezonban, megfázás esetén gyümölcsturmixba keverve is remek reggeli napindító. 2 narancsot, egy kiskanál mézet és egy 3 centis gyömbér darabkát dobj a turmixgépbe, öntsd fel egy pici vízzel és alaposan dolgoztasd meg a keveréket. Szerintem ennél finomabb gyógyszer nem is kell a téli hónapokban. Az alapbetegségemet leszámítva, mióta a gyömbér bekúszott a konyhámba, sosem volt náthás-torokájós-megfázásos nyavalyám.
 

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.