Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Karácsonyra hangolódás 3 természetes illóolajjal
Az illatosított gyetyák, a szintetikus anyagokat is tartalmazó lakásillatosítók helyett válassz természetes illóolajokat, melyek nemcsak meghitt hangulatot és kellemes illatot teremtenek a lakásban, de a lélekre is pozitív hatást gyakorolnak.

A mandarin, a fenyő és a fahéj egészen biztosan mindenkinek a gyerekkort, a tél szépségeit és az otthon melegségét jelenti, melyet az orrunk segítségével bármikor felidézhetünk és ezek a természetes olajok telis-tele vannak jótékony tulajdonságokkal.

Az édesen friss mandarin

A mandarin friss, édes olaját gyermekek, idősek és várandósok kezelésére is használják az aromaterápiában. Nyugtató és hangulatjavító hatású, bevethető álmatlanság, aggodalmaskodás és feszülség esetén is. Külsőleg minden bőrtípusra használható, hegekre és terhességi csíkokra is jótékony hatású. Puffadás, szorulás és vastagbélgyulladás esetén érdemes belőle többet fogyasztani, különösen a néha kissé gyomorpróbáló karácsonyi menük forgatagában.

A melengető fahéj

Az illatozó mézeskalács már önmagában ünnepi hangulatot varázsol és ha a süti már elfogyott, egy kicsit visszacsempészhetsz még az emlékéből fahéj illóolaj párologtatásával. A fahéj esetében alapszabály, hogy a kevesebb több - tehát elég, ha csak finoman lehet érezni és nem tömény illatként nehezedik a lakásra.
Az illóolaj eugenol tartalma fájdalomcsillapító, antibakteriális és antivirális. Akárcsak a többi illóolaj, a lélekre is hat: erősít, ösztönöz és elűzi a félelmeket.

A lélekemelő erdeifenyő

Az erdeifenyő illatával a karácsony melegségét és a kedves emlékeket szívjuk magunkba. Ez illat akkor is nagyon jó választás, ha nem vásárolsz fenyőt, csak néhány gallyal díszíted a lakást vagy a műfenyő mellett döntesz, mégis valódi fenyőillatra vágysz.
A tűlevelekből és a faaprólékból nyert illóolaj antiszeptikus, baktériumölő hatású, valamint serkentőleg hat a keringésre, az immunrendszerre és az idegrendszerre. Tisztító, élénkítő hatású, energizál és javítja a közérzetet. Jó fertőtlenítő és köptető hatása révén segítséget jelenthet mellkasi fertőzés esetén, melyet leginkább gőzinhalálással érdemes kezelni.

A cikkben szereplő információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi véleményt. Ha beteg vagy, fordulj szakemberhez problémáddal.

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.