Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Biodízel miatt pusztulnak az esőerdők
Amikor az ember megvesz egy terméket, a legtöbbször tudatában sincs annak, hogy mit is tartalmaz az a valami, amiért fizet.

Bár az összetevőket ráírják a címkére, dobozra, arról már szinte fogalmunk sincs, milyen körülmények között állítják elő őket, de a legnagyobb probléma az, hogy milyen áron. Az ember a hatalomért, a szépségért és a haszonért sokmindenre képes és közben nem is veszi észre, hogy nem csak állatok és növények életterét pusztítja, de a saját maga sorsát is megpecsételi.

A politika és a gazdaság sokat tehetne azért, hogy javuljon a helyzet, de nyilván nem ez az érdekük. A pálmaolaj csak egy töredéke ennek a halmaznak, de előfordul az élelmiszerekben, a kozmetikumokban és hatalmas mennyiségben használják biodízel előállítására is. Egy közelmúltban megjelent cikk szerint Magyarországon a biodízel előállítására felhasznált pálmaolaj mennyisége 350%-kal nőtt az elmúlt hat évben.

Esőerdők pusztulnak, állatok szenvednek és halnak meg naponta az emberi kapzsiság miatt és mi nem tehetünk semmit? Egy biztos, mostantól éles szemmel figyelem majd, hogy a termék, amit megvásárolok, biztosan ne tartalmazzon pálmaolajat és ha ez a cikk nem győz meg, hogy te is így járj el, akkor reménytelenek vagyunk…
 

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.