Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Lépesmézzel a testi-lelki egészségért?
Nagyon sokszor hallom a környezetemben, hogy már semmi sem olyan, mint régen volt. A fejlődésnek persze nemcsak hátulütői vannak az egészségre nézve, de valóban egyre több értéktelen élelmiszer kerül az asztalokra.

Ha egészségesen és változatosan akarunk étkezni, még akkor is nehéz helyzetben vagyunk, ha pontosan tudjuk, mit kell ezért tennünk, hiszen a rohanó hétköznapok során nem biztos, hogy mindenhol találunk biopiacot vagy megbízható termelőket, ezért a legtöbben igyekszenek valamilyen plusz egészségjavító táplálékkal kiegyensúlyozni a kevésbé megfelelő ételeket, alapanyagokat.

Ilyen különleges eledel lehet a méz, pontosabban egy ritka fajtája a lépesméz, mely értékes anyagok sorát tartalmazza, érintetlen formában. A lépesméz egy része maga a méhviasz, amivel a méhek a lépet vagyis a viaszsejteket lezárják, így a benne található méz sem a levegővel sem egyéb káros behatással nem érintkezik és semmilyen technológiai folyamatot nem végeznek rajta.
Az ilyen lépesmézet kisebb darabokban általában akácmézbe helyezve árulják, mivel ez a mézfajta sokáig megőrzi állagát és nagyon lassan kristályosodik.

De miért is jó lépesmézet fogyasztani?

Főként a légzőszervi megbetegedések kapcsán tulajdonítanak neki gyógyhatást, megszünteti az orrdugulást, enyhíti az arcüreg- és homloküreggyulladás tüneteit, de meghűléses panaszokat is kezelhetünk lépesméz fogyasztásával. Javasolják, hogy a lépesmézet teljes egészében, a viaszos részével együtt fogyasszuk, mert így még hatékonyabban kifejti jótékony hatásait a gyógyításban. A népi gyógyászatban fájdalomcsillapításra és allergia ellen is bevetették.

Ha a testünk megkapja a szükséges támogatást akkor ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben, illetve könnyebben gyűri le az esetleges nehézségeket, ez pedig a lelkünkre is pozitív hatást gyakorol.

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.