Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Gyógyulás egy egyszerű, természetes módszerrel - vajon tényleg olyan hatékony a mágnesterápia?
Rengeteg pro és kontra érvet lehet találni a különböző alternatív gyógymódokkal kapcsolatban és van, ahol csak tapasztalati eredményekre hagyatkozhatunk. De elegendő mindez az alkalmazásukhoz?

Aki betegségéből adódóan nem tud vagy nem akar gyógyszert szedni, az nagy valószínűséggel elkezd más lehetőségek után kutakodni, elkerülve a kuruzslás minden lehetséges formáját. Persze jómagam is belefutottam eredménytelen kezelésekbe, ahol a minimális javulás valószínűleg a placebo hatásnak volt köszönhető. Ebből is látszik, hogy a gyógyulás egy része az elmében zajlik. Hogy mit gondolunk a saját testünkről, egészségesnek látjuk magunkat vagy betegnek, bizakodóan tekintünk a gyógyulásra vagy sem, talán nagyobb mértékben befolyásolja állapotunkat, mint gondolnánk.

A gyógyszermentes megoldások sem járnak feltétlenül mellékhatás nélkül, ezért mindenhez érdemes némi szkepticizmussal, óvatosan közelíteni és szakemberek véleményét is számításba venni, mielőtt bármilyen módszer mellett döntenénk. Mivel nincs két egyforma ember, ugyanaz a megoldás nem feltétlenül eredményezi ugyanazt a hatást, ezért saját tapasztalatomat is csupán tájékoztatás céljából osztom meg másokkal, a fentiek figyelembe vételével.

Mivel évek óta küzdök rendszeresen visszatérő migrénnel, melyet nem mulaszt el a fájdalomcsillapító tabletta, illetve ilyen gyakorisággal nem is szeretnék élni vele, ezért nagy elvárásokkal tettem próbára a mágnesterápia elvén működő matracot. Nem vagyok a drasztikus megoldások híve, ezért gyenge fokozatra állítva feküdtem rajta 20 percet. Őszintén szólva nem reméltem, hogy bármi is történni fog velem, hiszen közben sem éreztem semmi különöset, de miután véget ért a “kezelés” meglepődve konstatáltam, hogy a migrén elmúlt. Azóta négy alkalommal tapasztaltam hasonló eredményt és nagyon megnyugtató, hogy nem kell egy egész napon - vagy napokon - át szenvednem a fejfájástól.

Válassz gyógymódot körültekintően

Itt akár happy enddel is zárhatnám a történetet, de több kérdés is felvetődött bennem ezek után.
Vajon nem okoz-e bármilyen zavart a szervezetben ez a fajta terápia? Van-e ártalmas hatása a jótékony gyógyítás mellett? Mit kezd a testem a fejfájással, ha esetleg hozzászokik ehhez a megoldáshoz? Laikus kérdések, melyekre ezidáig nem találtam válaszokat.

Működési elve szerint a sejtek oxigénnel telítődnek, mely által az anyagcsere-folyamatok normalizálódnak, megnő a szervek vérellátása és felgyorsul a gyógyulás.
Annyi bizonyos, hogy már évszázadok óta ismeri és használja az emberiség főként ízületi és neurológiai panaszokra, valamint csonttörések utáni regenerációra. Azonban mára már egy egész iparág épült erre a módszerre, ezért nagy körültekintéssel kell megválasztani azt a céget, melynek termékét használni szeretnénk. Rengeteg valótlan állítás is született, melyet sokszor még a büntetés fejében is vállalnak a cégek, csak, hogy népszerűsítsék a márkát.

A blognak nem célja a reklámozás vagy a terápiás javaslat, ezért javasoljuk, ha a mágnesterápia mellett döntesz, kérd ki orvosod és egy megbízható szakember véleményét, hogy valóban a legjobb kiegészítő kezelésben részesülhess és tájékozódj az esetleges ellenjavallatokról is.

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.