Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Ültess fát 3 perc alatt egy reggeli áráért!
Szívesen tennél te is valamit a környezetért, de nem tudod, hogyan segíthetnél? Ne gondolkodj tovább, vegyél egy virtuális facsemetét, melyet aztán a valóságban egy rehabilitációra szoruló területre ültetnek. A cél 55 000 fa és egy csodás, madárcsicsergéstől hangos, élettel teli erdő.

Az erdők fontosságára nem lehet eléggé felhívni a figyelmet. A rengeteg papír, a bútorok, az energia és számos használati tárgyunk előállítása mind a fakitermelésen alapul. Az elkerülhetetlen elöregedés, a természeti károk és az emberi tevékenység azonban összefogással orvosolható.

Miért fontosak a fák?

Nemcsak menedéket és táplálékot nyújtanak az élőlényeknek, de a természettől kissé eltávolodott embereknek is szolgálatot tesznek azzal, hogy a légkör oxigéntartalmának javarészét állítják elő. A fák pusztulásával nemcsak az erdő tűnik el, hanem a benne élő állatok és növények is, hiszen az egész ökoszisztéma egy érzékeny egyensúlyra épül, melynek elsődleges és legfontosabb fenntartói a lombkoronás növények.

Azon túl, hogy a nyári forróságban enyhülést nyújtanak az alattuk megpihenőknek, az egészségedhez is szervesen hozzájárulnak. Ez főként a városokban figyelhető meg, ahol az egyébként is szennyezett levegő és a fák folyamatos irtása együtt kimutathatóan hozzájárult ahhoz, hogy egyre több az asztmával küszködő beteg.

Gondoltad volna például, hogy…?
…50 000 fa évente több mint 4 000 000 kg oxigént állít elő.
…50 000 fa évente 110 000 kg szén-dioxidot képes megkötni.

A területet te választod, a munkát a szakemberek végzik

Neked csupán annyi a dolgod, hogy megtervezd saját virtuális fádat, melyet kedved szerint elnevezhetsz és üzenetet is csatolhatsz hozzá. Mindössze 5 euroért gondoskodnak a megfelelő, tájba illeszkedő facsemete kiválasztásáról, a talaj előkészítéséről, az ültetésről és a növekvő fa minden egyéb esetleges költségéről.
A magyarországi területen a cél az őshonos vegetáció visszaállítása Nagyszénászugon. A telepítendő fafajok az ezen területre jellemző tájhonos fajtákból kerülnek ki, mint például az erdeifenyő, a kocsányos és kocsánytalan tölgy, a bükk valamint szilek, berkenyék, nyárfák és vadgyümölcsök - alma, körte és cseresznye.

A cél a csodás erődökön is túlmutat, hiszen idővel nemcsak friss oxigént fognak adni ezek a fák, de élőhelyet is biztosítanak olyan élőlényeknek, mint az erdei vöröshangya, a szarvasbogár és a hőscincér vagy éppen az odulakó cinegefajok, a csuszkák és a kis vörösbegyek. 

Az erdő éledésével az aljnövényzet is teljesen átalakul, helyet kapnak a páfrányfélék, a pelyvás pajzsika és az erdei ciklámen is. Persze ez mind csak töredéke annak a gazdag élővilágnak, amely sok év alatt újra kialakulhat és amit egy pillanat alatt le is rombolhatunk, ha nem vigyázunk rá.

Amikor elültetsz egy fát, oszd meg bátran másokkal is a közösségi oldalakon, így te is buzdíthatod a többieket, hogy "ragadjanak ásót". Így tettünk mi is. Együtt sokkal könnyebb lesz elérni a célt.

Ültess te is!

Még több információ:
MillionTreesProject.com
facebook.com/milliontreesproject
 

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.