Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Hipergyors sárgabaracklekvár 3 hozzávalóból
Ha az érett gyümölcs nagy mennyiségben áll a rendelkezésedre, akkor a legjobb, ha egész télre bespájzolsz finom lekvárokból, de ha éppen csak néhány palacsintát töltenél meg az illatos ínyencséggel, akkor ez a Te recepted.

A sárgabarack - mint minden zöldség és gyümölcs - nyersen tartalmazza a legtöbb vitamint, magas rosttartalma és alacsony kalóriatartalma miatt a diétázók körében közkedvelt. Befőttként vagy lekvárként érdemes eltenni belőle a hideg napokra.

Lehet egészséges, ami finom

Napi A- és C-vitamin szükségletünket már 2-3 darab érett gyümölccsel fedezhetjük, de béta-karotinban és káliumban is bővelkedik. Jót tesz a bőrrel, az emésztéssel és egészen biztosan mosolyt csal az arcoda, amikor falatozol belőle, hiszen édes-savanykás íze, intenzív narancssárga színe nyarat csempész a hűvös őszi-téli napokba.

Testünkre gyakorolt kedvező hatásai vitathatatlanok, így, ha a bolti desszertek helyett valami egészséges finomsággal kényeztetnéd a családot, akkor ezzel a recepttel pár perc alatt igazán zamatos ínyencséget alkothatsz.

Amire szükséged lesz:
- annyi barack, amennyi lekvárt szeretnél
- egy evőkanál akácméz
- 1 evőkanál útifűmaghéj vagy chia mag (mindkettő zselésítőként funkcionál)

A meghámozott, kimagozott barackokat tedd egy edénybe és a fakanál segítségével picit zúzd össze, majd kezdd melegíteni. Néhány perc elteltétvel látni fogod, ahogy egyre sűrűsödik, ekkor add hozzá a zselésítő magokat és alacsony fokozatod keverd tovább, amíg eléred a kívánt állagot.
Édesítésnek használhatsz akácmézet, ami megőrzi jótékony tulajdonságait, ha a langyosra hűlt lekvárhoz adod.

Használhatod palacsinta töltelékként vagy feldobhatod vele a reggeli natúr joghurtodat is, bár ami azt illeti önmagában is rettentően finom, ezért aztán nem sokáig fog árválkodni a konyhapulton.

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.