Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Íme a tisztálkodó szer, mellyel megspórolhatod a testápoló használatát
Habár a szép bőr a belső egészséggel kezdődik, a szennyezett városi levegő, a smink és a természetes zsírosodási folyamatok okán alapos tisztítást igényel nap, mint nap. A rutinszerű zuhanyzáson és fürdésen túl nincs szüksége a bőrnek különleges bánásmódra, hiszen tökéletesen tudja a dolgát, ha hagyjuk, hogy végezze.

Csupán meg kell találnod azt a termékfajtát, amely a legjobbat hozza ki kültakaródból. Jómagam közel 1 éve kezdtem egy igazán érdekes kísérletbe, a tesztalany pedig saját, illetve családom bőre volt. A konok tusfürdőhasználók is csodálkozva tapasztalták, hogy a natúr szappan használata milyen varázsütésszerűen kapcsolja be a bőr helyes működését. Ráadásul erre a tisztálkodó szerre igazán találó a „2 az 1-ben” kifejezés, hiszen a jótékony olajoknak hála - amikből a szappan készül -, nincs szükség krémezésre és testápolóra.

A titok pedig a szappan egyszerűségében rejlik, mely azon túl, hogy megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől, az elhalt hámréteget is leoldja anélkül, hogy túlszárítaná vagy irritálná azt, sőt, megfelelő hidratáltságot biztosít. Az egyetlen kényelmetlenség csupán annyi, hogy nagyon ügyelni kell a száraz környezetre, hogy ne olvadjon szét a szappan. A rengeteg előny pedig bőven túlmutat ezen a csekély negatívumon.

A legszembetűnőbb, ha egymás mellé állítjuk a kétféle tisztálkodó szer előnyeit és hátrányait

Tusfürdő

Előnyök:
- Könnyű és praktikus használat
- Jó habzás, melyet általában a Sodium Laureth Sulfat nevű olcsó habképző anyaggal érnek el, mely azon túl, hogy izgathatja a nyálkahártyát és a szemet, a belső szervekre is káros hatással lehet. Emiatt valójában ez a látszólagos előny is a hátrányok kategóriába sorolható.

Hátrányok:
- Környezetkárosító csomagolás.
- Bőrszárító összetevők.
- Használatukkal megvastagszik a bőr szarurétege.
- Számos allergizáló, egészségre ártalmas összetevő.
- Kioldja a bőrből a vízmegtartó anyagot, tehát szárít.

Szappan

Előnyök:
- Lebomló papírcsomagolás (lehetőség szerint ilyet válassz).
- Jó habzás, melyet káros összetevők használata nélkül érnek el.
- Bőrtápláló, hidratáló olajok.
- Nincs szükség testápolóra.
- Fenntartja a bőr optimális működését.
- Leoldja az elhalt hámsejteket, mindezt szárító hatás nélkül.

Hátrányok:
- Kissé kényelmetlen, ám megszokható használat.
- Kevésbé praktikus.

A fentiekből tisztán kitűnik, hogy ez az egyszerű, újra reneszánszát élő tisztálkodó szer mennyivel jobbat tesz a bőrnek és a környezetnek és ugyanúgy számtalan illat, szín és forma variációja létezik, akárcsak a tusfürdőknek.
Engem olyannyira magával ragadott ez a kreatív hobbi, hogy egy teljes szappankészítő iskolát is elvégeztem, hogy ezentúl ne legyek kiszolgáltatott a kétséges termékeknek vagy a jól kitalált marketingfogásoknak.

Nincs is annál jobb érzés, mint egy fárasztó nap végén a saját készítésű zöld agyagos, grapefruit illatú szappanommal frissíteni fel a bőröm és egy kicsit a lelkem is.
 

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.