Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
A természetesség jó irány, ha az arany középutat betartjuk
Ahogy az ember előtt egyre több kapu nyílik ki és egyre több betegség okára derül fény, ráadásul a lehetséges gyógymódoknak se szeri se száma, felmerül a kérdés, hogy hol az igazság?

A mogyoró, az eper vagy a kagyló és a tojás a gyakori allergének között szerepel, mégsem gondolunk rájuk úgy, mintha valami mérgező dologról lenne szó.
Amikor valaki arra szánja el magát - egyébként nagyon helyesen - hogy mostantól jobban figyel az egészségére és kerüli az adalékanyagokkal, mesterséges tartósítószerekkel, színezékekkel teli élelmiszereket és kozmetikumokat, akkor előbb-utóbb arra a pontra is eljut, hogy nagyon kevés termék marad, amit jó szívvel a kosarába helyezhet.

Főként, ha valamilyen táplálékallergiával küzd - például laktóz vagy gluténérzékeny - vagy valamilyen speciális diétát kénytelen folytatni. Persze azt sem teheti meg mindenki, hogy minden alapanyagot maga termel meg a zöldségféléktől kezdve a gyümölcsökön és húsokon át a tejtermékekig, és arra sincs mindig lehetőség, hogy ezeket bio termesztésekből szerezzük be. Ehhez nagy tudatosságra és fegyelemre van szükség.

Honnan tudjuk, mire van szükségünk?

Ami pedig a dilemma nagyobb részét okozza, hogy az ember akkor is óriási hibát tud elkövetni, ha bizonyos természetes táplálékkiegészítőkkel és vitaminokkal próbálja támogatni a szervezet egészséges működését. Itt persze nem az alapvető C-vitaminra kell gondolni, hanem olyan kevésbé ismert “szerekre” melyeket nem feltétlenül igényel a szervezetünk.

Ezért amellett, hogy a vegyes táplálkozás elvét követve tartózkodunk a szélsőségektől, az is szempont, hogy lehetőség szerint az év minden szakában az élőhelyünkhöz közeli terményeket fogyasszuk (ezért is jó házilag befőzni és lefagyasztani, amit lehetséges…)

Érdemes nagy figyelemmel követni testünk reakcióit egyes ételekre, hiszen ha valamit fáradtsággal, fejfájással, bőrkiütéssel vagy hasfájással jelez, akkor megfontolandó felfüggeszteni egy időre a fogyasztását.
A leglényegesebb pedig tudatosítani magunkban, hogy ugyanolyan eséllyel válthat ki a szervezetből egyfajta allergiás reakciót egy természetes anyag, mint egy mesterségesen előállított, ezért a fő, hogy figyeljünk magunkra és a lehetőségeinkhez mérten éljünk egészségesen.

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.