Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Természetes megoldás visszeresség esetén
Az ülő- és állómunkát végzők gyakran tapasztalnak lábdagadást, lábfájdalmat és az arra hajlamosaknál sajnos egy idő után a visszerek is megjelenhetnek, ami nemcsak esztétikai probléma. De mik a tünetek és hogyan előzheted meg a kialakulását?

A túlsúly, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a terhesség és az öröklött hajlam is mind növeli a visszér megjelenésének esélyét, de rendszeres mozgással, megfelelő táplálkozással és egy kis odafigyeléssel a kialakult állapot is javítható.

Figyelj fel az intő jelekre!

A visszeresség kialakulását sokszor már a kezdeti szakaszban el lehet csípni. Az egyik jel lehet a bőrön megjelenő ekcéma, ami a rossz keringés következtében pangó salakanyagok jelenlétét jelzi. A végtagok feszülése, a visszatérő lábikragörcs és fájdalom már elég egyértelmű vészharang arra, hogy tegyél valamit, mielőtt elharapódzik a baj.

Ha a fent említett tüneteket érzékeled magadon, mindenképpen fordulj szakemberhez, mert korántsem biztos, hogy rögtön gyógyszeres kezelésre van szükség. Érdemes alternatív megoldások után kérdezősködni, melyek nem járnak kellemetlen mellékhatásokkal.

A kurkuma például egy nagyszerű növény, melyet Indiában már közel 6000 éve használnak gyógyításra, mivel az ízületi panaszoktól kezdve, a gyomorproblémákon át, a legkülönfélébb bőrbetegségekig szinte ezernyi bajra gyógyír. Ezért bátran használhatod ételeid ízesítésére, amivel nemcsak egy új íz költözik a konyhába, de egy csipetnyi egészséget is csempészhetsz a tányérra.

Ami pedig a vadgesztenyét illeti, ha sikerült elraktároznod belőle egy kicsit télire, a videó segítségével magad is készíthetsz belőle kenőcsőt fillérekből – de ez persze nem helyettesíti a szakorvosi véleményt:

Címkék:
egészség, ellenszer
Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.