Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Ínycsiklandó, vitamindús saláta alig 10 perc alatt
Az általános időhiány okán a reggeli sok esetben egyfajta „essünk túl rajta” kötelességgé avanzsálódott, pedig a gyors, a finom és az egészséges jelző tökéletesen megfér egymás mellett, csupán egy kis szemléletváltás szükségeltetik.

Ha az unalmas tojásrántotta és a sebtiben bezacskózott croissant-ok helyett valami friss és tartalmas reggelit szeretnél, csupán 10 perc választ el az ötlettől a megvalósításig és az elkészítés során a tojásfőzés a legbonyolultabb művelet.
A salátákban az a jó, hogy a variációk száma végtelen, hiszen rengeteg féle zöldség, alapanyag és fűszer áll rendelkezésedre, így az egészségeden túl az ízlelőbimbóidat is kellőképpen felcsigázhatod.

Az alábbi villásreggelit akár előző esete is összedobhatod, csupán a folyékony hozzávalókat kell fogyasztás előtt ráöntened. A roppanós zöldségek feltöltenek vitaminnal, a tojás ellát energiával, de ami igazán különlegessé teszi ezt a mixet az a balzsamecet édesen fanyar íze, ami a következő falat mihamarabbi megszerzésére ösztönöz.

A valódi balzsamecet nem tartozik az olcsó hozzávalók közé, de nagyon kevés is elég belőle. Az ókori Olaszországban Modenában készül(t) a tradicionális balzsamecet, melyet ebben a korban egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt kis adagokban fogyasztottak. Hazánkban csupán a 70-es évektől ismert a gasztronómiát kedvelők körében, mára pedig általánosan elterjedt ízesítő.

Ezekre lesz szükséged személyenként (de a mennyiségektől bátran eltérhetsz az ízlésednek megfelelően):

- fél fejessaláta
- 2 nagy marék madársaláta
- 1 fél sárga kaliforniai paprika
- 4 koktélparadicsom
- fél lilahagyma
- egy kis aprított petrezselyem
- 1 tojás
- 2 vékony szelet camambert sajt
- pici só
- olívaolaj
- balzsamecet

Így készítsd el:

A megmosott zöldségeket aprítsd fel kedved szerint. A fejessaláta esetében jómagam leginkább a kézzel tépés módszerét alkalmazom. Majd jöhet a kis kockákra vágott kaliforniai paprika, a cikkekre vágott koktélparadicsom, a hagymakarikák és a madársaláta úgy, ahogy van. A camambert is tépheted kézzel, majd hozzáadhatod a cikkekre vágott tojást és végül szórd meg egy kis petrezselyem zölddel, ami az optikai tuningon túl az ízharmóniához is hozzájárul.

Egy pici sózás után kerülhet rá egy pár csepp olíva olaj és balzsamecet. Teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal és grapefruit turmixszal gyakorlatilag szuperegészséges reggelit szervírozhatsz.
 

Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.