Belépés
E-mail:
 
Jelszó:
 
 
 
bld
 
Zöldséges-csirkés tortilla teljes kiőrlésű lisztből
Egyfogásos, egészséges vacsora, friss zöldségekkel, emésztést segítő fűszerekkel teljes kiőrlésű tortilla lapokba tekerve. Laktató és látványos vendégváró.

Azért szeretem ezt az ételt, mert friss, laktató, de közben egyáltalán nem terheli meg a gyomrot, hála az emésztést segítő fűszereknek és zöldségeknek. Ráadásul a bolti tészta helyett - amiben ki tudja, mi minden van - saját kezűleg készül a tortilla lap is és egyáltalán nem nagy ördöngősség.

Ezekre lesz szükséged 4 személy jóllakatásához (7-8 tortilla lap):

- 350 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csomag élesztő
- 1 evőkanál libazsír (ezt helyettesítheted növényi zsiradékkal is)
- 1 teáskanál só
- 200-250 ml víz
- 1 mokkáskanálnyi oregánó

- 4 egész csirkecomb

A pácléhez:

- 2 bő evőknál olíva olaj
- 1 nagy csipet cayenne bors
- őrölt négy színű bors ízlés szerint
- 1 teáskanál kakukkfű

- A töltelékhez friss zöldségek ízlés szerint.

Az olívaolajat keverd össze a páclé fűszereivel és alaposan dörzsöld át vele a combokat a bőr alatt is, majd tedd félre fél órára, hogy az ízek összeérjenek.

A tészta hozzávalóit mérd ki, majd egy nagy tálban keverd össze. A vizet fokoztosan adagold addig, míg a megfelelő állagot el nem éred. Ha szükséges, adj hozzá vizet vagy lisztet  gyúrás közben, a lényeg, hogy ne legyen ragacsos. Körülbelül 10-15 percig gyúrd, majd lefedve tedd langyos helyre fél órára, ami alatt szépen megkel. Ezt követően körülbelül ököl nagyságú darabokat tépj le a a tésztából és lisztes deszkán nyújtsd egyenletesen, 2-3 mm vékonyságúra.
Majd fektess rá egy kistányért és egy éles késsel vágd körbe, így szép formás korongokat kapsz majd.

Egy felforrósított serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül süsd a lapok mindkét oldalát körülbelül 1-1 percig, majd fedd le az elkészült darabokat egy tányérral, hogy puhák és melegek maradjanak.

A combokat a tészta készítésével egy időben készítsd, hogy még melegen fogyaszthasd az elkészült finomságot. A bepácolt húsokat ted degy tepsibe lefedve 200 fokra, körülbelül 40-45 percre, amíg teljesen át nem puhulnak, majd 15-20 perc alatt fedő nélkül süsd őket aranybarnára. Ezután következhet a trancsírozás: távolítsd el a csontot és a porcokat, majd egy éles késsel vágd kisebb darabokra a lefejtett húst.

Ha a zöldségeket - paradicsomot, fejessalátát, lilahagymát, uborkát - előkészítetted, már csak össze kell állítanod a tekercseket.

Remekül passzol hozzá a házi tejfölből készített öntet, melybe fokhagymát vagy mentát is tehetsz, mindkét variáció mennyei.

 

Címkék:
ennivaló, fűszer, recept
Keresés
Címkék
Legolvasottabb
 
Copyright © 2013-2014 BioMisszió. Minden jog fenntartva.
Másolás és kivonatolás csak a BioMisszió engedélyével lehetséges.